in Posts from Bang to Basic

Ο καλύτερος φίλος του άντρα είναι… η τσάντα του.


Ο Colombagus. Ξέρω, δεν έχω χιούμορ.

Όχι, ξέρετε τι, δεν έγραψα τον τίτλο μόνο και μόνο για πατροπαράδοτο, ξεσηκωτικό copywriting: Τον πιστεύω πραγματικά.

Είμαι ο πρώτος που θα κοροϊδέψω κάτι γυναικείες τσάντες που ξεκίνησε να κουβαλάει ο Kanye και μετά τις είδαμε σε κάθε fashion week βασταζόμενες από τριχωτά, αντρικά χέρια. Οι γυναικείες τσάντες λέγονται γυναικείες γιατί είναι για γυναίκες.

Ξέρετε όμως τι; Πάω στοίχημα πως ο Χριστόφορος Κολόμβος όταν κατέβαινε στα νέα λημέρια της Αμερικής δεν έβαζε τους χάρτες και τα φυσίγγια στην κωλότσεπη. Η οι Ρώσοι μαχητές που πολεμούσαν τους Ναζί στα χαρακώματα, κάπου έπρεπε να κουβαλούν τα σάπια σάντουιτς αρκούδας. Ακόμη και ο Κουστώ κουβαλούσε μια σιδερένια, υποβρύχια τσάντα με αέρα.

“Όλοι οι άντρες που έκαναν κάτι σοβαρό κουβαλούσαν μια τσάντα.”

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μια γεμάτη μου μέρα στην πόλη, σηκώνει πολύ κουβάλημα: Βιβλία και τετράδια για το πανεπιστήμιο, έγγραφα και ιστορίες για τη δουλειά, ή τα iPad και τους φορτιστές, την κάμερα, ταυτότητες, κάρτες και λοιπά…

Έχω δοκιμάσει να κουβαλήσω μερικά πράγματα στο χέρι, το κινητό μαζί με το iPad κολλημένα στην παλάμη σαν σιαμαία, τα ψιλά στην τσέπη να ακούγονται σαν καμπανάκι προειδοποίησης για τις γάτες. Και δεν μου αρέσει.

Μια τσάντα ενοποιεί την σαβούρα. Τελικά καταλήγεις και πάλι να κουβαλάς σαβούρα, απλά μόνο μια: την τσάντα.

Βλέπετε, είναι απλά απαραίτητο. Και να μην αρχίσω να μιλάω για εκδρομές και παραλίες…

Οπότε, για μένα είναι σίγουρο πως (στην πόλη τουλάχιστον) θα έχω μια τσάντα στην πλάτη μου. Ευτυχώς, το πρόσφατο μπαμ του menswear, επανέφερε την τάση του πατροπαράδοτου, outdoorsy στυλ: λίγο rugged, λίγο ξυλοκοπικό και αναρριχητικό. Τυχαίνει να με συγκινούν οι τάσεις αντρίλας.

Οι τσάντες πλάτης, συγκεκριμένα, ωφελήθηκαν πολύ από αυτή την αναδρομή και σε πολλές online πηγές βρίσκω απίθανα κομμάτια που συνδυάζουν την κληρονομιά προηγούμενων ετών με τις τελευταίες τάσεις – και κάνουν ένα χρηστικό αντικείμενο, όπως το σακίδιο, statement.

Πρώτα απ’ όλα, μια τσάντα πλάτης μπορεί να είναι απόλυτα minimal:

Αυτή η Herschel τσάντα πλάτης είναι ότι πιο minimal μπορείς να κουβαλάς.
Η χωρίς τη μαυρίλα.
Από το ASOS
Μετά, ενδιαφέρον έχουν τα κομμάτια με συνδυασμούς χρωμάτων (και retro αισθητική) όπως αυτό, από το ASOS. Λίγο color-blocking ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
Αυτή είναι λίγο πιο φθηνή, από την in-house φίρμα του ASOS.
Κάτι πιο μεγάλο αρχίζει να θυμίζει πραγματικό ορειβατικό εξοπλισμό – αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποσκευή για ένα χαλαρό τριήμερο. Από το ASOS. Βασικά, με ένα εντελώς outdoor σακίδιο, το παίζεις και τρελίτσα στους κολλημένους της πόλης.
Κάτι έντονα χρώματα μου αρέσουν, σαν κι αυτό το κομμάτι.

Trivia: Η Herschel Supply, που παίζει πολύ σε αυτό το αφιέρωμα (και γενικά στο ASOS) δεν είναι καμία ιστορική εταιρία: Ιδρύθηκε μόλις το 2009 – αλλά εμπνέεται τόσο άμεσα από την mountaineering ιστορία της Αμερικής, που τα προϊόντα της είναι λες κι έπεσαν από καμία ξεχασμένη κορυφή. Αυτό είναι καλό.

Ψόφος στο camo, γενικά – αλλά τα σακίδια είναι ένα από το κομμάτια που το σηκώνουν άνετα.
Αυτή είναι ακόμη πιο retro-εμπνευσμένη.
Μιας και πήραμε φόρα, μια τέτοια hold-all από την Herschel, είναι ότι πρέπει για τα μικρά ταξιδάκια πέρα-δώθε.

Οπότε, ειδικά για το φθινόπωρο που έρχεται προτείνω μια καλή τσάντα πλάτης, στην οποία μπορείς να κουβαλάς από βιβλία, tablet και laptop, μέχρι ομπρέλα και τις τσίχλες σου. Στο GQ τις συνδυάζουν ακόμη και με κοστούμια.

Φυσικά, μείνετε μακριά από τα αντιαισθητικά, sport-οειδή μικρά τσαντάκια που φοριούνται χιαστί – είναι μια κακή τάση που (ευτυχώς) χάνεται.

Ακόμη κι αν η τσάντα πλάτης σας θυμίζει σχολείο, αρκεί λίγος χρόνος με μια για να καταλάβετε το πόσο βοηθάει μια ζωντανή καθημερινότητα. Στην τελική δεν λένε πως το μεγαλύτερο σχολείο είναι η ζωή; Ξέρω, δεν έχω χιούμορ…

Η Checklist είναι ένα δι-εβδομαδιαίο newsletter για την παραγωγικότητα, τους στόχους, τη ζωή στο εξωτερικό, τη διαχείριση του χρόνου και ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

Γίνε μέλος μαζί με 800+ αναγνώστες για να λαμβάνεις την Checklist στο email σου.

Η κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Comment: